Wednesday, March 21, 2012

Toaletter i Tunnelbanan ska öka tillgängligheten


– Bristen på toaletter i tunnelbanan, samt bristen på information om var offentliga toaletter finns i anslutning till kollektivtrafiken, är ett problem för många resenärer. För människor med funktionsnedsättning, äldre personer och barnfamiljer är det viktigt att ha information om vart närmsta offentliga toalett finns i anslutning till kollektivtrafiken, säger Karl Henriksson (KD) ordförande i Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen.

– När tunnelbanan förlängs till Nacka är det angeläget att SL utrustar de nya stationerna med toaletter. Även när gamla stationer byggs om eller rustas upp behöver SL undersöka möjligheten att utrusta dem med toaletter, fortsätter Karl Henriksson.

– SL måste även förbättra informationen om var närmsta offentliga toalett finns i anslutning till kollektivtrafiken. Jag hoppas att vi i framtiden ska få slippa urinstank i hissar och trappor, avslutar Karl Henriksson.

Fakta:

Färdtjänstberedningen stödjer trafiknämnden i beredningen av ärenden gällande färdtjänst- och tillgänglighetsfrågor samt samverkar med handikapp- och pensionärsorganisationerna. Beredningen beslutar idag att utreda möjligheten att utrusta tunnelbanetrafikens stationer med toaletter i samband att stationer byggs om eller rustas upp samt då nya stationer och kollektivtrafikknytpunkter tillkommer, samt förbättra informationen om närmsta offentliga toalett i anslutning till kollektivtrafiken.

No comments: